Vino
Četvrtak, Decembar 25, 2008
![]() |
Tip vina: belo suvo vino Prvi put proizvedeno: 1991 Prosečna godišnja proizvodnja: 15.000 boca Prinos: 9 tona po hektaru Sortni sastav: Chardonnay Boja: intenzivna i jasna zlatno-žuta Buke: Voćne i cvetne arome: zrele mušmule, banana, kleka, pečeni lešnici. Hrana: dimljeni losos ili pastrmka; grilovana ili pečena piletina sa kremastim sosovima; pečena prasetina, salata od avokada; jastog; gambori na žaru ili beloj buzari; hobotnica na žaru; pasta sa pelivom od sireva Bri i Kamember; pita sa tartufima i vrganjima Odležavanje pre flaširanja: 23 meseca u francuskom bariku (Vicard). |
![]() |
dobar blog, bravo
jugoslav
12/01/2009 15:34
Posto malo znam o vinima sta znaci to sortni sastav Chardonay?
tanja
12/01/2009 15:47

