Vino

Četvrtak, Decembar 25, 2008

Tip vina: belo suvo vino

Prvi put proizvedeno: 1991

Prosečna godišnja proizvodnja: 15.000 boca

Prinos: 9 tona po hektaru

Sortni sastav: Chardonnay

Boja: intenzivna i jasna zlatno-žuta

Buke: Voćne i cvetne arome: zrele mušmule, banana, kleka, pečeni lešnici.

Hrana: dimljeni losos ili pastrmka; grilovana ili pečena piletina sa kremastim sosovima; pečena prasetina, salata od avokada; jastog; gambori na žaru ili beloj buzari; hobotnica na žaru; pasta sa pelivom od sireva Bri i Kamember; pita sa tartufima i vrganjima

Odležavanje pre flaširanja: 23 meseca u francuskom bariku (Vicard).

 

Autor vino (Generalna) :: comment (2)

[Odgovori]

dobar blog, bravo

jugoslav 12/01/2009 15:34

[Odgovori]

Posto malo znam o vinima sta znaci to sortni sastav Chardonay?

tanja 12/01/2009 15:47

Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me