Vino
Petak, Decembar 26, 2008
| PEČENICA sa začinskim biljem | |
| Sastojci: | - 800gr laks karea (svinjska krmenadla bez koske) |
| Priprema: | U zagrejanu vodu stavite meso da se kuva na laganoj vatri ne duže od 60 minuta (bez začina). Sve začinsko bilje i beli luk sitno isecite. Od 2/3 začina i ulja napravite kompaktnu smesu, a ostatak stavite sa strane. Meso izvadite iz vode, prosušte krpom, položite na alu-filiju odgovarajuće veličine i bogato premažite smesom začina. Ovako začinjeno meso zamotajte folijom, stavite na pleh i pecite u rerni 20 minuta na 1500C. Nakon toga foliju odmotajte i pecite još 10 minuta tako da gornja strana porumeni. Meso izvadite iz rerne, skinite foliju i prohlađeno pospite preostalim začinskim biljem. Uz ovoj jelo idealno se slaže jedna čašica crnog vina koje pleni svojom punoćom.Mi vam predlažemo crno vino VRANAC MANASTIRA TVRDOŠ. PRIJATNO |