Vino

Petak, Decembar 26, 2008


PEČENICA sa začinskim biljem
   
Sastojci:

- 800gr laks karea (svinjska krmenadla bez koske)
- 150ml maslinovog ulja
- veza peršuna,bosiljka,vlašca i grančica ruzmarina
- 2 čena belog luka
- so, biber,vegeta

   
Priprema:

U zagrejanu vodu stavite meso da se kuva na laganoj vatri ne duže od 60 minuta (bez začina). Sve začinsko bilje i beli luk sitno isecite. Od 2/3 začina i ulja napravite kompaktnu smesu, a ostatak stavite sa strane. Meso izvadite iz vode, prosušte krpom, položite na alu-filiju odgovarajuće veličine i bogato premažite smesom začina. Ovako začinjeno meso zamotajte folijom, stavite na pleh i pecite u rerni 20 minuta na 1500C. Nakon toga foliju odmotajte i pecite još 10 minuta tako da gornja strana porumeni. Meso izvadite iz rerne, skinite foliju i prohlađeno pospite preostalim začinskim biljem.

Uz ovoj jelo idealno se slaže jedna čašica crnog vina koje pleni svojom punoćom.Mi vam predlažemo crno vino VRANAC MANASTIRA TVRDOŠ.

PRIJATNO

Autor vino (Generalna) :: comment (0)

Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me