Vino

Petak, Decembar 26, 2008

GOVEĐI gulaš
   
Sastojci:

- 600gr goveđeg mesa od buta
- 250gr sitno seckanog crnog luka
- 2 kašike svinjske masti (ili 100ml ulja)
- 600 gr krompira
- 400ml goveđe supe (kocka)
- 800gr mesnate sveže crvene i zelene paprike
- 200 ml crnog suvog vina
- kašičicica džema od šljiva
- kašika aleve paprike
- kašičica sveže seckane ljute paprike (po želji)
- 2 lista lovora
- so, crni i beli biber
- veza seckanog peršuna

   
Priprema:

U dubljem sudu zagrejati masnoću, dodati cni luk, meso isečeno na kocke, alevu i ljutu papriku i prodinstati 15-tak minuta, a zatim dodati supu, vino, lorber, so ,biber i krčkati na laganoj vatri oko 60-70minuta. U međuvremenu: oljušten krompir iseći na pola i kuvati u slanoj vodi 20-tak minuta, ocediti ga i iseći na manje kocke, paprike očistiti i iseći na trake. Nakon 30-tak minuta kuvanja u gulaš ubacite papriku a 20-ak minuta potom ubacite i krompir. Pre serviranja pospite peršuno.

Ovo jelo se idealno slaže sa crnim barikiranim vinima a neke od njih vam preporučujemo.

Vranac Barrique-13 jul plantaže Podgorica

Vizija-Aleksandrović-Topola-Oplenac

Autor vino (Generalna) :: comment (0)

Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me