Vino
Petak, Decembar 26, 2008
| GOVEĐI gulaš | |
| Sastojci: | - 600gr goveđeg mesa od buta |
| Priprema: | U dubljem sudu zagrejati masnoću, dodati cni luk, meso isečeno na kocke, alevu i ljutu papriku i prodinstati 15-tak minuta, a zatim dodati supu, vino, lorber, so ,biber i krčkati na laganoj vatri oko 60-70minuta. U međuvremenu: oljušten krompir iseći na pola i kuvati u slanoj vodi 20-tak minuta, ocediti ga i iseći na manje kocke, paprike očistiti i iseći na trake. Nakon 30-tak minuta kuvanja u gulaš ubacite papriku a 20-ak minuta potom ubacite i krompir. Pre serviranja pospite peršuno. Ovo jelo se idealno slaže sa crnim barikiranim vinima a neke od njih vam preporučujemo. Vranac Barrique-13 jul plantaže Podgorica Vizija-Aleksandrović-Topola-Oplenac |