Vino
Petak, Decembar 26, 2008
| JAGNJEĆI BUT-na mediternski način |
|
| Sastojci: | - 1kg jagnjećeg buta (bez kosti)
|
| Priprema: | But operite, ocedite, namažite solju i biberom. Unutrašnji deo buta premažite izmešanim: kratko proprženim i iseckanim pinjolama, iseckanim maslinama, narendanom limunovom korom, belim lukom i začinskim biljem, a meso zatim urolujte i ušijte ili povežite. But pecite u zagrejanoj rerni na 2200C oko 30 minuta pa dodajte oko mesa crni luk i smokve, nalijte vinom i supom i pecite još 60 minuta na 1800C. Sos u kome se meso peklo, zajedno sa lukom i smokvama, ispasirajte, začinite po potrebi i još kratko prokuvajte. Pečenje i sos služiti toplo. Uz ovu vrstu jela idu harizmatična vina: Trijumf Nior-Aleksandrović-Topola-Oplena Tvrdoški Vranac-Manastir Tvrdoš-Trebinje Vranac-Rubin -Kruševac |
