Vino

Petak, Decembar 26, 2008

Montepulciano d’Abruzzo Marina Cvetić

Tip vina: crveno suvo vino

Prvi put proizvedeno: 1991

Prosečna godišnja proizvodnja: 400.000 boca

Sortni sastav: Montepulciano d' Abruzzo

Boja: koncentrovana rubin-crvena sa odsjajima granata

Buke: Voćne, cvetne i začinske arome, zrele drenjine, kupine, sušeno cveće, ljubičice, vanila, gorka čokolada.

Hrana: šnicla sa crnim tartufima; meso sa roštilja; jagnjetina sa ruzmarinom; pasta sa slaninom i parmezanom; gratinirani “Tortellini di carne”; pršuta; juneći gulaš: srneći paprikaš; sir Selam; brušete; plava riba na žaru.

Odležavanje pre flaširanja: 36 meseci, od toga 14 meseci u francuskom bariku (Vicard).

Posluživanje: temperatura od 16 do 18 0C uz obavezno dekantiranje.

Autor vino (Generalna) :: comment (0)

Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me