Vino
Petak, Decembar 26, 2008
Montepulciano d’Abruzzo Marina Cvetić
![]() |
Tip vina: crveno suvo vino Prvi put proizvedeno: 1991 Prosečna godišnja proizvodnja: 400.000 boca Sortni sastav: Montepulciano d' Abruzzo Boja: koncentrovana rubin-crvena sa odsjajima granata Buke: Voćne, cvetne i začinske arome, zrele drenjine, kupine, sušeno cveće, ljubičice, vanila, gorka čokolada. Hrana: šnicla sa crnim tartufima; meso sa roštilja; jagnjetina sa ruzmarinom; pasta sa slaninom i parmezanom; gratinirani “Tortellini di carne”; pršuta; juneći gulaš: srneći paprikaš; sir Selam; brušete; plava riba na žaru. Odležavanje pre flaširanja: 36 meseci, od toga 14 meseci u francuskom bariku (Vicard). Posluživanje: temperatura od 16 do 18 0C uz obavezno dekantiranje. |
![]() |

