Vino

Petak, Decembar 26, 2008

Trebbiano d’Abruzzo doc Marina Cvetić

Tip vina: belo suvo vino

Prvi put proizvedeno: 1991

Prosečna godišnja proizvodnja: 20.000 boca

Prinos: 8 tona po hektaru

Sortni sastav: Trebbiano d' Abruzzo

Boja: blještava zlatno-žuta, svetla, bistra, jasna

Buke: Voćne, cvetne i začinske arome, jasno prepoznatljive arome papaje, zlatne breskve, lavande, meda i vanile.

Hrana: pečena riba, belo meso, meki punomasni sirevi; rižoto Milaneze sa spanaćem; pasta sa povrćem; salata od plodova mora; ćuretina sa mlincima; Kaneloni; fileti Brancina u sosu od belog vina; lignje na žaru; banana i dinja

Odležavanje pre flaširanja: 12 meseci, francuski barik (Vicard)

 

Autor vino (Generalna) :: comment (0)

Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me